Vi hittade fladdermöss!!

Ficklampan behövs i de mörka gångarna

Ficklampan behövs i de mörka gångarna

I ett dragigt och kallt Karlsborg samlades ett 15-tal fladdermusintresserade för att gå ner i de mörka fästningsgångarna och inventera de övervintrande fladdermössen. Vår guide, Arne Johansson, ledde oss runt i underjorden och berättade om fästningen.

Den mest avlägsna deltagaren hade med tåg från Göteborg och buss från Skövde tagit sig till fästningen för att delta i aktiviteten.

Kvällen gav inte så många olika arter och antalet var det lägsta på många år. Vi spekulerade i om den sena och milda vintern gjort att många individer övervintrat i sitt ”hemområde” och inte använt sig av fästningsgångarna för sin vintervila. Barbasteller sågs i 13 exemplar och dessutom hittades två Nordiska fladdermöss. De stora Källarspindlarna såg på många ställen. Övervintrande nässelfjärilar såg sittandes i tak och väntandes på vårvärmen.

Bilderna har tagits av Torbjörn Johansson.

Källarspindel

Källarspindel

Nordisk fladdermus

Nordisk fladdermus

Barbastell

Barbastell
Barbastell

Barbastell

 

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.